Връзки за достъпност

Извънредни новини

Спад на новите случаи на COVID-19. И само 18 ваксинирани за ден


266 са новите случаи на коронавирусна инфекция в България при направени 4 479 теста, показват данните на Единния информационен портал. Процентът на положителните проби за изминалото денонощие остава нисък - близо 6 на сто от всички изследвани.

66 са новооткритите носители на вируса в София, следват Бургас с 36 случая и Варна с 25. В болница се лекуват 2857 пациенти, от които 281 са настанени в интензивни отделения - значително по-малко в сравнение с края на миналата година.

Излекувани през последното денонощие са 286 души. 12 са починали. Според Националната информационна система медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са общо 9388.

През последните 24 часа са ваксинирани само 18 души и така общият им брой става 26 119. България все още изостава с ваксинирането спрямо други европейски държави.

Преди ден министърът на здравеопазването Костадин Ангелов съобщи, че страната ще върви към постепенно разхлабване на ограничителните мерки срещу коронавируса. Първо ще бъдат преразгледани рестрикциите в спортния и в културния сектор.

Развитието на епидемията в България - новите случаи и предприетите противоепидемични мерки, може да следите в блога на Свободна Европа. Данните за света са в тази интерактивна карта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG