Връзки за достъпност

Извънредни новини

Полицията претърси офиса на Навални в Челябинск


Централния офис на Навални в Челябинск след претърсването
Централния офис на Навални в Челябинск след претърсването

Полицията претърси офисите на руския опозиционен лидер Алексей Навални в Челябинск, съобщиха активисти от групата на политика в събота. По думите им претърсването се е провело, докато никой не е бил в помещенията.

"Дойдохме в централния офис и заварихме това", написаха активистите в Туитър заедно с няколко снимки на разтурения офис. "Помещенията са били претърсени, докато сме работили от разстояние", съобщиха още те.

Ден по-рано съдът в Москва започна делото за клевета, заведено от ветеран от Великата отечествена война, обвиняем по което е опозиционерът и критик на Кремъл Алексей Навални.

44-годишният опонент на руския президент Владимир Путин беше арестуван на 17 януари, след като се върна в Русия от Германия. Впоследствие той беше осъден на 3 и половина години лишаване от свобода в трудов лагер, от които ще трябва да излежи 2 години и 8 месеца. Съдът прецени, че той е нарушил стара условна присъда по дело от 2014 година и затова тя трябва да прерасне в ефективна.

5 факта за протестите в Русия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Навални наруши условната присъда заради лечение в Берлин, след като беше отровен с новичок през август миналата година. Навални обвинява за покушението Кремъл, а властта в Русия отрича да има връзка със случая.

Задържането на Навални на летището в Москва предизвика протести в цялата страна и репресии от страна на властите към поддръжниците му.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG