Връзки за достъпност

Извънредни новини

Една пета от пробите са положителни. Настанените в болници продължават да се увеличават


Настанените в болниците в България продължават да се увеличават
Настанените в болниците в България продължават да се увеличават

1919 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие в България. Това показват данните от Единния информационен портал.

Те са били регистрирани след направени 10 684 теста, а 18% от тях са били положителни.

Броят на новите случаи е значително по-малък в сравнение с последните дни, когато те бяха между 3500 и 4000.

Въпреки по-ниският брой нови случаи, настанените в болница за лекуване на коронавирус за последното денонощие са се увеличили със 140 души и вече са общо 10 521 души. В интензивно отделение се намират 758 души.

За последните 24 часа жертвите, които са били положителни за COVID-19 са се увеличили с 69, а от началото на пандемията те са вече общо 13 507.

Като излекувани през последното денонощие са регистрирани 3484 души.

3 933 са поставените дози ваксини в събота, а общият им брой вече достига 502 078.

Новината идва, след като вчера директорът на “Пирогов“ Асен Балтов съобщи, че здравните власти имат капацитет да поставят между 20 и 25 хил. дози на ден.

В събота здравните власти съобщиха, че от понеделник вероятно ще започне поставянето на ваксини на възрастните и хората с хронични заболявания.

В четвъртък здравните власти съобщиха, че България е във "върховата част от пика" на пандемията. Въпреки това от 1 април беше разрешено отварянето на заведенията на открито, както и театрите, кината и фитнесите с 30 % от капацитета им.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG