Връзки за достъпност

Извънредни новини

Израел планира да увеличи атаките срещу Газа


Израелски войници стрелят със 155-милиметрова гаубица към ивицата Газа
Израелски войници стрелят със 155-милиметрова гаубица към ивицата Газа

Израелският кабинет по сигурността планира да засили военните си операции срещу управляваната от движението Хамас ивица Газа, съобщи БТА. Армията ще вземе на прицел "символи на управлението на Хамас" в територията.

Кабинетът по сигурността вече е оповестил предстоящ удар срещу министерството на финансите в центъра на град Газа, за да затрудни способността на Хамас да упражнява финансов контрол.
Досега цели на израелските удари бяха предимно инсталации за производство на ракети, складове, тренировъчни центрове, както и военни постове и високопоставени военни командири на Хамас.

Как се стигна до ново напрежение между Израел и Газа
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Петима души са били ранени в Петах Тиква близо до Тел Авив през изминалата нощ при продължаващия ракетен обстрел от ивицата Газа срещу Израел. Полицейски говорител съобщи, че е имало пряко попадение в града, който се намира на около 10 км източно от Тел Авив.

Израел нанесе редица въздушни удари по цели в ивицата Газа в отговор на изстреляните оттам от понеделник над 1500 ракети. Десетки души бяха убити при тази ескалация на насилието между Хамас и Израел, повечето от тях в ивицата Газа.

Ракетният обстрел и въздушните удари дойдоха след ожесточени сблъсъци през последните дни на Храмовия хълм в Ерусалим.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG