Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата разпита и плеймейтката Маги Бадер. Тя казва, че не познава Борисов


Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер

Разпитите в прокуратурата по повод твърденията на земевладелеца Светослав Илчовски и производителя на пилешко месо и яйца Иван Ангелов продължиха и в петък.

След като предишния ден за даване на обяснения беше повикан съсобственикът на „Градус“ Ангелов, сега в сградата на държавното обвинение на столичната ул. „Съборна“ се появи и плеймейтката Магдалена Тепавичарова, известна с прозвището Маги Бадер.

Името ѝ беше споменато от Илчовски, според когото Ангелов ѝ е платил 5000 лв., „за да обслужи“ бившия премиер. Производителят на пилешко месо вече отрече това твърдение, както направи и самата Тепавичарова пред медиите в петък.

Маги Бадер се прочу през 2016 г., когато е избрана за "Мис Плеймейт". Тя спечели ежегоден конкурс за красота и сексапил между 12 жени, които са се снимали за списание "Плейбой" през съответната година. Традиционно моделите от страниците на списанието се наричат "плеймейтки".

Разпитът на Тепавичарова на 21 май продължи много по-кратко от този на Светослав Илчовски и този на Ангелов и тя излезе около 20-на минути, след като влезе в сградата. Пред журналистите заяви, че не познава нито Илчовски, нито Борисов, добавяйки, че е потвърдила това и пред прокуратурата. Тепавичарова не пожела да коментира какви въпроси са ѝ били задавани.

Според сюжета, разказан от Илчовски по време на първото му изслушване в комисията за ревизия на предишното управление на ГЕРБ, председателствана от Мая Манолова, Маги Бадер е жената, направила снимките и видеозаписа от държавната спалня на бившия премиер, които бяха и обект на неуспешна прокурорска проверка. Тя беше прекратена в края на миналата година, тъй като не успя да установи кой е снимал пачките с 500-еврови банкноти и кюлчета злато в нощното шкафче на Борисов.

Самият лидер на ГЕРБ пък твърди, че снимките са инсценирани от дама, която той е поканил, условно наричана от него Мата Хари по името на легендарната танцьорка и куртизанка, занимавала се с шпионаж по време на Първата световна война.

На второто изслушване на Илчовски в парламента вече присъстваше и Иван Ангелов, който определи твърдението, че е платил на плеймейтката „да обслужи“ Борисов, като „идиотщина“.

„Тая плеймейтка много евтина, бе, Борисов не е такъв човек, бе... Че Борисов е човек с достойнство, той ще си плати, ще си намери кой да му плати много по-красива и по-скъпа“, добави съсобственикът на „Градус“ на 7 май пред депутатите.

Преди ден Ангелов се отрече от няколко твърдения, направени от него на това изслушване в парламентарната комисия на Манолова. Едното беше, че е реализирал печалба от бартера между България и Обединените арабски емирства за месо и млечни продукти от българска страна срещу медицински консумативи и фурми от арабска страна. Другото беше, че Борисов неведнъж му е съдействал за разрешаване на проблеми при износ на разплодни яйца през Турция и Катар.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Първите частни предприемачи в Куба
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
XS
SM
MD
LG