Връзки за достъпност

Извънредни новини

Според Путин отношенията между Русия и САЩ са "в най-ниската си точка"


Владимир Путин
Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин каза, че отношенията между Русия и САЩ са в „най-ниската си точка“ през последните години. В интервю за американската медия Ен Би Си, откъс от което беше излъчен на 11 юни, руският държавен глава коментира и оценката на президента на САЩ Джо Байдън, който преди месеци се съгласи, че е Путин е „убиец“.

Руският президент беше попитан за положението на политическите му опоненти и за убийствата и посегателствата над опозиционери, за които е обвиняван самият той. Путин беше помолен и да коментира оценката на Джо Байдън, който в интервю пред Ей Би Си през март се съгласи, че Путин е „убиец“.

„По време на мандата си свикнах с атаки отвсякъде, по всякакви теми, по всякакви причини и с различен калибър и ярост. И нищо от това не ме изненадва“, отговори Путин и добави, че думата „убиец“ подхожда на често срещаното в Холивуд „мачо поведение“.

Цялото интервю с Путин ще бъде излъчено непосредствено преди срещата му с Джо Байдън, която ще се състои в Женева на 16 юни.

В излъчения откъс от интервюто Владимир Путин описа бившия президент на САЩ Доналд Тръмп като „цветна личност“, а Байдън нарече „човек от кариерата“, който е прекарал целия си живот като политик.

„Това е различен тип човек и моята надежда е, че да, ще има някои предимства, някои недостатъци, но няма да има импулсивни решение от страна на сегашния президент на САЩ“, каза Путин.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG