Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Не иска да работи по прозрачен начин". Директорката на Агенцията по вписванията е сменена


Досегашната директорка на Агенцията по вписванията към правосъдното министерство Габриела Козарева е освободена от поста и не нейно място е назначена Даниела Митева, която е бивш ръководител на институцията.

Служебният премиер Стефан Янев аноонсира смяната още преди ден по време на отчета за първия месец на служебното правителство.

"Настоящият директор на агенцията не иска да работи по прозрачен начин и в интерес на хората, други мотивации има в нейната работа", обясни министър-председателят.

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов добави на брифинг в сряда, че одит на ведомствения инспекторат е установил недостатъчци и нарушения в работата на Козарева.

Преди седмица здравният министър Стойчо Кацаров каза, че Агенцията по вписванията умишлено е забавила регистрацията на новото ръководство на правителствената болница "Лозенец".

По думите му целта е била да даде възможност на освободения заради незаконни трансплантации директор на болницата Любомир Спасов да подаде жалба в съда.

Габриела Козарева ръководеше агецията към правосъдното министерствоот 2018 г., когато наследи Зорница Даскалова. Тя подаде оставка заради срива на Търговския регистър.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG