Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пунктът Илинден – Ексохи отново е отворен за туристи


Илинден-Ексохи беше затворен за туристи и леки автомобили за година заради пандемията
Илинден-Ексохи беше затворен за туристи и леки автомобили за година заради пандемията

Граничният пункт между България и Гърция Илинден-Ексохи е отворен от петък сутрин за всички леки автомобили и автобуси, съобщи МВР. На това място границата беше затворена за около година за туристи и леки коли заради пандемията.

Решението идва след разговори между българските и гръцките власти, които целят намаляването на трафика през пункта на „Кулата-Промахон“. В последните седмици там често се образуваха километрични опашки.

Допълнителни облекчения ще има и за хората, които са от пограничния регион на Гоце Делчев.

В последните дни на границата при Кулата бяха изпратени допълнителни проверяващи, които да правят прегледа на документите по-бърз.

За всички преминаващи остава изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест, направен поне 72 часа преди влизането на гръцка територия или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, завършена преди повече от 14 дни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG