Връзки за достъпност

Извънредни новини

Започна 25-ото национално военноморско учение "Бриз 2021"


Военноморските сили (ВМС) на България ще участват в националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2021", съобщи БТА.

Двадесет и петият "Бриз" продължава традицията да се отработва сътрудничество в международна среда. В обучението участват 26 държавни организации, институции, ведомства от четири министерства и други организации.

Българските ВМС ще участва с 16 бойни и спомагателни кораби и катери, 3 вертолета и 860 души личен състав. В обучебнието са включени и други 14 страни членки на НАТО, сред които Великобритания, Испания, Белгия, Италия, Полша, САЩ и Турция, като общият състав на чуждестранните ВМС е 2 065 души.

Основната цел на ''Бриз'' е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите страни. Обучението продължава до 19 юли във Варна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG