Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Не съм убивал животно". Бившият председател на ДАНС отрече да е бракониерствал


Димитър Георгиев
Димитър Георгиев

Бившият председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Димитър Георгиев отрече в четвъртък да е извършвал бракониерство заедно с други трима души.

Той беше задържан във вторник вечерта край Симитли заедно със собстеника на футболния клуб „Витоша“ (Бистрица), действащ агент на ДАНС, който е бивш играч на отбора и още един мъж по подозрение, че незаконно са отстреляли диво прасе. Четиримата бяха с две коли и четири ловни карабини.

„Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам нищо общо с другата кола, в която е открито убитото животно, нито познавам добре хората от нея. Возил съм се в отделен автомобил“, коментира Георгиев пред бТВ.

Според първоначалната информация по случая, когато забелязали полицаите, част от задържаните са изхвърлили стоп патрони и шумозаглушител. При последвалия обиск у тях са били намерени общо 116 патрона.

Информацията за задържането на четиримата беше потвърдена от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който добави, че по случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжната следствена служба в Благоевград.

По данни на прокуратурата, цитирани от БНТ, на този етап няма повдигнати обвинения, тъй като се чакат резултатите от назначената балистична експертиза на оръжието, използвано по време на незаконния лов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG