Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Кой тогава е ДПС“. Слави Трифонов обвини Христо Иванов за възможни нови избори


Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов" и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов" и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов публикува статус във Фейсбук, в който коментира ескалацията на отношенията между ИТН и „Демократична България“ във връзка с разговорите за съставяне на правителство.

Според Трифонов от ИТН са направили „всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото“. След това е имало експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ, пише Трифонов.

По думите му „точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори“.

Трифонов твърди, че ИТН и „Демократична България“ „еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити“, както и „че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?“, пише Трифонов.

Според Трифонов, ако „не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна“.

Отношенията между ИТН и „Демократична България“ (ДБ) се изостриха след като в сряда от ДБ и „Изправи се.бг! Ние идваме!“ обявиха, че няма да подкрепят кабинет на партията на Слави Трифонов, ако не знаят имената на министрите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG