Връзки за достъпност

Извънредни новини

Директорът на БНР Андон Балтаков подаде оставка


Андон Балтаков беше избран за директор на БНР в началото на 2020 г.
Андон Балтаков беше избран за директор на БНР в началото на 2020 г.

Директорът на Българското национално радиео (БНР) Андон Балтаков е подал оставка, съобщи БНР.

"Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари". Това е написал Балтаков в писмо до служителите.

Балтаков подаде оставка и през октомври 2020 г. Тогава тя беше в знак на протест, че Министерството на културата е подменило текст в проекта за промени в Закона за радио и телевизия, който вече е бил одобрен от ръководството на радиото. В четвъртък сутрин министерството на културата отрече всякаква намеса.

Антон Балтаков беше избран за директор на БНР през януари 2020 г. след конкурс на СЕМ. Предишният директор на радиото Светослав Костов беше уволнен предсрочно миналата година заради опита му да свали от ефир репортера Силвия Великова и безпрецедентното му решение да спре излъчването на програма "Хоризонт" за около 5 часа на 13 септември 2019 г.

Свободна Европа не успя да се свърже с Балтаков за коментар.

л

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG