Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов каза, че ГЕРБ-СДС ще гласуват "против" кабинета на ИТН


Според лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов нови избори са нежелан, но силно вероятен вариант
Според лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов нови избори са нежелан, но силно вероятен вариант

Депутатите на ГЕРБ-СДС ще гласуват “против“ предложението за кабинет на “Има такъв народ“. Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг във вторник.

“ГЕРБ-СДС трябва да се отдалечи максимално от партиите на омразата. Искаме да сме опозиция“, каза Борисов и добави, че от коалицията не са били търсени за разговори, но въпреки това ще влязат в залата по време на гласуването. През уикенда бившият министър-председател заяви, че депутатите няма да се регистрират по време на гласуване на кабинет.

Той за пореден път обвини служебното правителство в опорочаване на процеса на последните избори и в манипулации, свързани с резултатите. Според него нови избори са очакван, но не и добър вариант, тъй като предстоят кризи, свързани с коронавируса, мигрантския натиск и липсата на съставяне на годишен бюджет. Борисов нападна също и президента Румен Радев, както и служебния финансов министър Асен Василев.

По време на пресконференцията лидерът на ГЕРБ отново отказа да посочи дали има готов вариант за кандидатура за президент и кой ще стои зад нея.

“Когато се създаде правителство, това ще покаже как ще се разполагат партиите и тогава нашият кандидат за президент ще бъде излъчен“, каза още той.

Той определи като “симпатичен“ предложения за министър-председател Пламен Николов, но подчерта, че го очаква трудна задача, тъй като решенията и отговорността за тях ще бъдат на Слави Трифонов.

Във вторник ИТН провеждат срещи с БСП, “Демократична България“ и “Изправи се.БГ! Ние идваме”, на които ще бъдат оповестени кандидатурите за министри в кабинета на Николов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG