Връзки за достъпност

Извънредни новини

Twitter блокира конгресмен за публикуване на дезинформация за COVID-19


Марджъри Тейлър Грийн
Марджъри Тейлър Грийн

Twitter блокира личния профил на републиканската конгресменка Марджъри Тейлър Грийн. Причината е нарушаване на политиката на социалната платформа за разпространение на фалшиви новини за COVID-19. Профилът е блокиран в неделя след пет предупреждения, че това ще се случи.

Една от последните публикации на Грийн е, че „има изключително висок брой“ смъртни случаи след поставяне на ваксини срещу COVID-19. Според здравните експерти поставянето на ваксини е безопасно и те значително намаляват риска от инфекция, хоспитализация и смърт.

Грийн е силен привърженик на бившия президент Доналд Тръмп и често поставя под въпрос безопасността на ваксините, правителствените мерки за ограничаване на разпространението на вируса, както и носенето на маски.

Профилът на Тръмп в Twitter също беше блокиран в началото на 2021 г. Това стана часове след метежа на група поддръжници на президента, които превзеха сградата на Конгреса на САЩ, използваха в нея оръжие, нахлуха в пленарната зала и вандализираха части от интериора.

Решението беше взето след като в продължение на два месеца Тръмп публикувашенеобосновани твърдения, че победата му на изборите за президент е била "открадната" чрез фалшификации. Повечето от тези твърдения добиха популярност именно чрез публикации на Тръмп в Twitter.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG