Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Булгаргаз" предложи с 14 на сто по-ниска цена на газа


Председателят на КЕВР Иван Иванов
Председателят на КЕВР Иван Иванов

"Булгаргаз" внася заявление за цената на природния газ за февруари, която е с 14 на сто по-ниска в сравнение с цената през януари. Това каза в интервю за Свободна Европа председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

"Това означава, че то не е окончателно. Това е предварително заявление, което ние ще го разгледаме съвсем внимателно и ще го изследваме във всички негови ценови параметри", каза Иванов. Реалната цена на газа за февруари ще стане ясна на 1 февруари, когато се анализират данните за целия месец.

В началото на годината КЕВР взе решение за повишаване на цената на природния газ с 30% от 1 януари. Това доведе до напрежение между правителството и ръководството на комисията.Премиерът Кирил Петков обвини КЕВР, че не си върши работата и не защитава публичния интерес.

Петков каза още, че до края на януари членовете на комисията с изтекъл мандат ще бъдат сменени. Пред Свободна Европа Иван Иванов каза, че процедурата за избор на нов председател на КЕВР ще започне в четвъртък. Неговият мандат изтече през април 2020 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG