Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Медийни истерии". След горивата и олиото, правителството очаква спекулации с брашното и захарта


Asen Vasilev
Asen Vasilev

Правителството има информация, че и занапред ще има “акции” за създаване на “медийни истерии”, свързани с цените и наличностите на определени търговски продукти. Това стана ясно от думите на вицепремиера и финансов министър Асен Василев в неделя пред БНР.

“Виждаме неоправдани увеличения при определени търговци за ден-два, след което всичко се успокоява, като това е синхронизирано с организирано медийно отразяване”, каза Василев.

Коментарът му беше по повод масовото изкупуване на олио в края на тази седмица и опашките за бензин в края на миналата седмица.

“Има запаси на слънчогледово семе за 4 години”, каза Василев по повод опашките за олио от четвъртък и петък.

Преди седмица премиерът Кирил Петков нарече “хибридна атака” твърденията, че се очаква масов скок в цените на горивата. Предупрежденията бяха, че бензинът и дизлеът ще се увеличат до над 3,20 лева за литър. Това така и не се случи.

“Имаме информация, че подобни акции се подготвят с брашното, със захарта. Това са едни медийни истерии, които се организират, без да има никаква база”, каза Василев. Той не уточни кой стои зад организацията на “акциите”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG