Връзки за достъпност

Извънредни новини

Петимата депутати подадоха заявления за напускане на парламентарната група на ИТН


Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Радостин Василев, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков
Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Радостин Василев, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков

Петимата депутати, които обявиха, че напускат парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) в понеделник, вече са подали заявленията си в деловодството на Народното събрание. Това съобщи ден по-късно БТА.

Става дума за Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев, които съобщиха на пресконференция, че свалят доверието си от Слави Трифонов и напускат партията му.

Така те стават нечленуващи в парламентарна група народни представители. Освен депутатите на пресконференцията в понеделник спортният министър от квотата на ИТН Радостин Василев също съобщи, че напуска партията, и каза, че "мафията е пробила" в нея.

Новината идва, след като преди близо седмица лидерът на ИТН обяви, че "слага край на коалицията" и оттегля четиримата си министри от постовете им. Впоследствие оставка подадоха министрите на регионалното развитие, на енергетиката, на външните работи и на младежта и спорта - Гроздан Караджов, Александър Николов, Теодора Генчовска и Радостин Василев.

След това премиерът обяви, че има подкрепата на останалите си два коалиционни партньора БСП и "Демократична България", за да продължат да управляват като правителство на малцинството. За целта от ПП обявиха, че се нуждаят от гласовете на поне 12-има депутати в парламента, за да имат мнозинство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG