Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът остави окончателно в ареста Георги Семерджиев


Георги Семерджиев в съда
Георги Семерджиев в съда

Апелативният съд в София остави окончателно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли в столицата, при която загинаха Христина Дилева (26) и Хариет Стефанович (21). Според съдиите има достатъчно доказателства, които обосновават предположението, че именно Семерджиев е причинил катастрофата.

Бившият футболист е задържан за това, че на 5 юли е преминал с "Ауди Q7" на червено на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" в София със скорост от близо 200 км в час по данни на полицията. При навлизането в кръстовището той удря таксиметрова кола и се блъска в асансьора на близката метростанция. От силния удар колата се разцепва на две. Едната ѝ половина удря смъртоносно жените, които по същото време са били на тротоара.

Семерджиев е заподозрян, че е избягал от мястото на произшествието. Той е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка и е санкциониран десетки пъти за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Семерджиев е обвинен в причиняването на смъртта на две жени по непредпазливост. Според обвинението случаят е особено тежък и за този тип престъпление са предвидени от 5 до 20 години затвор. При педишното гледане на мярката за неотклонение Семеджиев каза, че „аз не знам защо съм тук. Няма за какво да се укривам“. По думите му той е бил отвлечен на 5 юли и не помни какво се е случило с него, докато не се е събудил в дома си на следващия ден.

Покрай катастрофата с фатален край станаха ясни и връзки на Семерджиев със служители от МВР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG