Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата разследва Семерджиев за кражба на гориво от бензиностанция


Служители на Главна дирекция “Охрана” отвеждат Георги Семерджиев в съда, 9 юли.
Служители на Главна дирекция “Охрана” отвеждат Георги Семерджиев в съда, 9 юли.

Териториалното отделение на прокуратурата в Ихтиман води разследване по сигнал за кражба на гориво, като изяснява съпричастността към случая на Георги Семерджиев. Това съобщи БТА в петък.

Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа в София от 5 юли, при която загинаха Христина Дилева (26) и Хариет Стефанович (21). По случая е образувано досъдебно производство.

По информация на прокуратурата на 3 юли на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ е пристигнал лек автомобил с немска регистрация и е спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът е поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. След това шофьорът тръгнал, без да плати сметката.

Тогава е бил подаден сигнал за кражба на телефон 112. По-късно свидетел е казал, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е Георги Семерджиев, след като видял негови снимки в медиите.

Прокуратурата е изискала записи от камери за видеонаблюдение в района, назначена е видеотехническа експертиза и предстоят още разпити на свидетели.

Прокуратурата проверява и данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и информация за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение.

Семерджиев е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка и е санкциониран десетки пъти за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Той се намира под постоянен арест за това, че на 5 юли е преминал с "Ауди Q7" на червено на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" в София със скорост от близо 200 км в час по данни на полицията. При навлизането в кръстовището той удря таксиметрова кола и се блъска в асансьора на близката метростанция.

От силния удар колата се разцепва на две. Едната ѝ половина удря смъртоносно две млади жени, които по същото време са били на тротоара. Едната жена е била на 22, а другата - на 26 години.

Семерджиев е заподозрян, че е избягал от мястото на произшествието. Той е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка и е санкциониран десетки пъти за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. В момента е и подсъдим за нанасяне на телесна повреда.

Обвиненият отрича да е причинявал катастрофата и твърди, че е бил отвлечен.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG