Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нова тежка катастрофа. Две деца и трима възрастни загинаха в челен удар на пътя между Плевен и Ловеч


Пътят между Плевен и Ловеч временно беше блокиран заради трагичния инцидент.
Пътят между Плевен и Ловеч временно беше блокиран заради трагичния инцидент.

Петима души, сред които две едногодишни бебета, загинаха в тежка катастрофа, причинена от челен сблъсък между два автомобила на пътя между Плевен и Ловеч в събота следобяд.

Трагичният инцидент е станал в района на пътен кантон "Люляците" около 14:25 часа, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен Мариана Цветкова, цитирана от БТА.

Катастрофата е станала между “Фолксваген Голф”, управляван от 60-годишен мъж, и “Опел”, шофиран от 31-годишен мъж. Загинали са двамата шофьори, две едногодишни момченца, които са пътували в двете коли, както и 51-годишна жена от първия автомобил.

Междувременно в София се проведе бдение в памет на двете жертви на тежката катастрофа, станала на кръстовището на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски” на 5 юли.

По случая е обвинен Георги Семерджиев, който по-рано тази седмица беше задържан за постоянно в ареста от Софийския апелативен съд.

Семерджиев е обвинен, че е причинил смъртта на повече от едно лице, че е шофирал без книжка, че е избагал от местопроизшествието, както и че бил зад волана след употреба на метаамфетамини.

Отделно от тези обеинения, той беше подведен под наказателна отговорност и за използване на фалшиви регистрационни табели и за случай от 10 юни, когато е бил заловен да шофира след употреба на наркотици.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG