Връзки за достъпност

Извънредни новини

Открити са метаамфетамини в кръвта на Георги Семерджиев


Георги Семерджиев беше задържан на 6 юли в София.
Георги Семерджиев беше задържан на 6 юли в София.

Открити са метаамфетамини в кръвта на Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли в столицата, при която загинаха Христина Дилева (26) и Хариет Стефанович (21), според неофициална информация на Свободна Европа.

В момента срещу него има повдигнати обвинения за причиняване на смъртта на Христина Дилева (26) и Хариет Стефанович (21) по непредпазливост, за шофиране без валидна книжка, както и за това, че е избягал от мястото на произшествието.

Това, че на 5 юли е шофирал след употребата на наркотици ще се смята за утежняващо вината обстоятелство.

В четвъртък Апелативният съд в София остави Семерджиев окончателно в ареста, след като съдиите решиха, че има достатъчно доказателства, които обосновават предположението, че именно Семерджиев е причинил катастрофата.

Той беше заловен на сутринта след катастрофата в апартамент в квартал Лозенец в София. Първоначално той отказа да му се вземе кръвна проба за наркотици и алкохол. Това беше направено 30 часа след задържането със съдебно решение. До момента резултатите от теста не бяха оповестявани публично от властите.

Семерджиев е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка от над 10 години и е санкциониран десетки пъти за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

По-малко от месец преди катастрофата, на 10 юни, Семерджиев е спрян от КАТ и е установено, че шофира без книжка. Направен му е тест за наркотици, който е показал, че е употребявал амфетамини. В четвъртък му беше повдигнато обвинение и за шофиране след употреба на наркотици на 10 юни.

Прокуратурата го разследва и за кражба на гориво от бензиностанция в Ихтиман на 3 юли, както и че е шофирал автомобил с фалшиви регистрационни номера.

Георги Семерджиев е бивш футболист. Обвинен е за това, че на 5 юли е преминал с "Ауди Q7" на червено на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" в София със скорост от близо 200 км в час по данни на полицията. При навлизането в кръстовището той удря таксиметрова кола и се блъска в асансьора на близката метростанция. От силния удар колата се разцепва на две. Едната ѝ половина удря смъртоносно жените, които по същото време са били на тротоара.

Той отрича да е причинявал катастрофата и твърди, че е бил отвлечен по-рано през деня.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG