Връзки за достъпност

Извънредни новини

Заподозряната в корупция Ева Кайли ще остане в ареста поне още месец 


Ева Кайли
Ева Кайли

Бившата зам.-председателкана Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли ще остане в ареста поне още един месец, реши в четвъртък вечерта съдът в Брюксел. Тя все пак може да обжалва мярката си за неотклонение.

Кайли е обвинена в корупция и пране на пари в полза на Катар, но защитата ѝ декларира в съдебната зала, че отрича всички обвинения.

Според информация в местни медии разследващи са открили около един милион евро в апартамента на Кайли и в куфар на баща ѝ, за които се предполага, че са били изтеглени от белгийска банка.

Междувременно гръцките власти замразиха активите на Кайли и семейството ѝ, сред които недвижими имоти, сметки и корпоративни дялове, с цел да бъдат проверени за пране на пари.

Европарламентът отстрани от зам.-председателския пост Кайли, а председателката му Роберта Мецола каза, че Европа не е за продан и настоя виновните да понесат пълната тежест на закона.

След ареста на Кайли, която е бивша телевизионна водеща, тя беше изключена от гръцката социалистическа партия ПАСОК, както и от групата на социалистите и демократите (S&D) в Европарламента, където ресорът ѝ включва отговорности, свързани с Близкия изток.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG