Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Спешен авариен ремонт". Държавата ще плати 500 млн. лв. за некачествени магистрали


Автомагистрала "Струма"
Автомагистрала "Струма"

Половин милиард лева ще плати държавата за ремонти на некачественото строителство на четири магистрали, каза председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Венцислав Ангелов.

В интервю за бТВ в неделя Ангелов каза, че са направени проверки на Северната скоростна тангента на София и магистралите "Хемус", "Тракия" и "Марица", като по предварителна оценка некачествената настилка по тях възлиза на около 100 км.

По думите му проверките са възложени през ноември миналата година от Министерството на вътрешните работи, заради многото сигнали за деформации по платното и големия брой катастрофи.

Изказването идва на фона на информацията, дадена вчера от главния секретар на МВР Петко Тодоров, че предстои повдигане на нови обвинения за пране на пари покрай строежа на АМ "Хемус".

Миналата седмица беше арестуван и след това освободен под гаранция шефът на фирма "Хидростой", свързана с ремонти и изграждане на слотове на автомагистрала "Хемус" и Северната скоростна тангента на София - Велико Желев.

Обвинението срещу него обаче беше за нанасяне на телесна повреда на негов служител, което в последствие беше преквалифицирано в изнудване. Обвинения, свързани с ремонти и строежи на пътища не му бяха повдигнати.

През февруари министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков каза, че липсва една трета от асфалта на Северната скоростна тангента. След проверка, направена от него, се установи, че заложеният по проект асфалт трябва да е 20 сантиметра, но 6 см от него липсват.

От държавен служител до строителен магнат. Кой е Велико Желев
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG