Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов настоява за правителство с ПП-ДБ въпреки техния отказ 


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път настоя партията му да формира коалиционно правителство с обединението “Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ), въпреки че те вече заявиха позицията си, че не биха подкрепили подобен кабинет.

По време на свое изявление пред новоизбраните депутати от ГЕРБ в партийната централа Борисов отново каза, че с ПП-ДБ са близки заради отношението си към войната на Русия в Украйна и евроатлантическите ценности.

За разлика от изказването си преди седмица, когато каза, че за правителство с мандата на ГЕРБ има и “други варианти”, във вторник лидерът на партията друг вариант за стабилен кабинет няма, освен ако “Възраждане” и БСП не променят позициите си за войната, бъдещето на България в ЕС и преговорите за евроинтеграцията ан Северна Македония.

“Очаквам в следващите дни повече разум и мъдрост от политическите партии, в противен случай отиваме на избори без бюджет”, каза Борисов.

По време на изявлението си пред новите депутати на ГЕРБ, сред които е и самият той, лидерът на партията съобщи, че на първото заседание на 49-ото Народно събрание тя ще номинира за парламентарен председател Росен Желязков, а за негов заместник - Росица Кирова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG