Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ ще предложи свой премиер, ако преговорите с ПП-ДБ се провалят


Бойко Борисов и Десислава Атанасова
Бойко Борисов и Десислава Атанасова

ГЕРБ ще предложи свой кандидат за премиер, ако преговорите с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) за обща кандидатура се провалят. Това каза Десислава Атанасова в интервю за bTV в събота сутринта.

Изказването на председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС идва на фона на обявеното вчера от ПП-ДБ намерение списък стехни предложения за министри да бъде обявен във вторник следващата седмица. От ГЕРБ настояваха това да се случи още през уикенда.

Разговорите между двете първи парламентарни сили за съставяне на редовно правителство продължават вече няколко седмици. Засега двете формации имат разбирателство по няколко приоритети на потенциалния кабинет, но не и за конкретни имена в него.

В петък Бойко Борисов каза, че кабинет, в който биха участвали Кирил Петков и Асен Василев за ГЕРБ е неприемлив, но ако бъде предложен такъв вариант, то тогава Борисов ще държи в него да участват и "знакови имена" на партията като Томислав Дончев и Делян Добрев.

Десислава Атанасова каза в студиото на bTV в събота, че вижда две възможни формули за бъдещ редовен кабинет. Едната е всяка от двете формации да има своето политическо представителство в съотношение 1:1. Другата възможност е експертен кабинет, в който партийните лидери да не участват, а заедно да контролират.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG