Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов е поканил Нинова на разговори в понеделник


Лидерката на БСП Корнелия Нинова
Лидерката на БСП Корнелия Нинова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова съобщи в неделя в ефира на бТВ, че екипи на левицата и ГЕРБ ще се срещнат най-вероятно в понеделник.

Същия ден от 15 ч. следобед президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ.

Нинова добави, че часът и мястото на срещата все още не са известни. "Обади ми се сутринта, преди да дойда в студиото", каза тя за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Покани ни на среща. Вероятно ще има такава в понеделник", добави Нинова.

Тя добави, че държи срещата да е публична, но този въпрос не е бил обсъден в по време на разговора. Нинова критикува начина, по който ГЕРБ е обявила предлоцжението си за кабинет, като според нея правилният подход е бил първо да се договорят "5-6 неща важни за България", да се определят разумни срокове и тогава да се реши кои да са хората, които да изпълнят тези задачи.

"Според мен не трябва да са лидери и ярки политици. Не се прави така политика - ето ви премиер и политици и попълвайте", каза Нинова. "Ще отидем на разговорите, на които ни канят и ще видим дали имат намерение за корекция, и ще решим".

Новината идва, след като в петък ГЕРБ-СДС проведе лидерска среща с втората политическа сила "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), на която двете коалиции не се договориха за кабинет. В събота съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза, че предстоят вътрешнопартийни срещи, преди ПП-ДБ да обяви окончателното си решение.

До момента ГЕРБ е получила заявка за подкрепа от ДПС. "Има такъв народ" (ИТН) не отказа подкрепа, но поиска от ГЕРБ ясно очертани мерки и срокове за изпълнението им. В случай че се коалират, ГЕРБ, ДПС и ИТН ще имат нужда от още една партия, за да могат да съставят правителство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG