Връзки за достъпност

Извънредни новини

Алек Болдуин отново беше обвинен в непредумишлено убийство


Алек Болдуин отрича обвиненията
Алек Болдуин отрича обвиненията

Голямото съдебно жури в Ню Мексико повдигна ново обвинение срещу американския актьор Алек Болдуин за неумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка през октомври 2021 г., съобщи прокурорът по делото.

Новината идва, след като предишните обвинения срещу актьора, носител на наградата "Еми", бяха свалени през април миналата година, само две седмици преди да започне наказателният процес срещу него. Той беше образуван заради смъртта на операторката Халина Хъчинс, която почина на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" (Rust), при която почина през 2021 г.

Първоначално Болдуин беше обвинен в непредумишлено убийство през януари миналата година, но прокуратурата оттегли обвиненията заради нови доказателства, че пистолетът, който е използвал, може да е бил модифициран и това е позволило да бъде произведен изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокуратурата обаче не обяснява в разпространеното в петък прессъобщение каква е причината 65-годишният актьор да се върне на подсъдимата скамейка. Уточнява се обаче, че има "допълнителни факти" от изследванията на оръжието, използвано при стрелбата.

Адвокатите на Болдуин казаха пред BBC: „Очакваме с нетърпение нашия ден в съда“.

На 21 октомври 2021 г., при заснемането на уестърна в югозападния американски щат Ню Мексико, Болдуин насочва оръжие, за което се предполага, че е заредено с халосни патрони. След като натиска спусъка обаче той убива операторката и ранява режисьора Джоел Соуза.

Оръжейникът на филма - Хана Гутиерес-Рийд, също е обвинена в непредумишлено убийство. При първоначалното разследване полицията стига до заключението, че именно тя е поставила боеприпаса в оръжието, използвано от Болдуин, вместо халосен патрон.

От самото начало актьорът твърди, че е невинен и че е бил убеден, че оръжието му е безобидно, и също така отрича да е натиснал спусъка.

Според американските медии, ако бъде признат за виновен, той може да получи до 18 месеца затвор.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG