Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бременна жена в Бургас е загубила детето си след побой


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Бременна жена в Бургас е изгубила детето си, след като е била удряна в корема. Предполагаемият извършител е приятелят ѝ. За това съобщи Жени Петрова от Центъра за превенция на насилието в интервю за БНР Бургас.

Случаят е от миналата седмица, а след него жената е потърсила помощ от Центъра за превенция на насилието в града. Тя е била бременна в четвъртия месец.

"Вследствие на физическо насилие, което е сериозно упражнено спрямо нея от нейния партньор тя принудително прави аборт по медицински причини“, казва Петрова.

След случая са подадени документи за защита и жената е настанена при свои близки. Заведено е и дело по Закона за защита от домашното насилие. Подадена е и молба за ограничителна заповед.

През последния месец в Кризисния център в Бургас са постъпили още две жени, жертви на насилие. Едната от тях е бременна. Другата е постъпила с двете си момичета, които също са били обект на насилие. Едната от тях също е бременна.

Това са поредните случаи на домашно насилие, които стават известни, след масовите протести в понеделник срещу насилието над жени. Те бяха предизвикани от случая с Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше рязана, обръсната и със счупен нос. За деянието беше обвинен бившият ѝ приятел - Георги Георгиев.

В четвъртък пред Нова друга жена от Стара Загора - Диляна Катранджиева, разказа, че е била отвлечена и бита от бившия си приятел. Година и половина по-късно обаче случаят не може да влезе в съда.

Също в четвъртък Прокуратурата във Видин съобщи за случай от миналата седмица, в който 22-годишна жена е била бита, остригана и държана заключена. Заподозрян е 19-годишен мъж.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG