Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ още търси "автентична дясна кандидатура" за кмет на София. Номинация ще има през септември


Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет от ГЕРБ
Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет от ГЕРБ

Най-голямата партия в Столичния общински съвет (СОС) и в парламента все още търси “автентичната дясна кандидатура” за кмет на София и затова все още липсва официална номинация. Това стана ясно от думите на председателя на СОС Георги Георгиев пред Нова телевизия в събота.

Местните избори ще се проведат на 29 октомври, до момента има едва три издигнати кандидатури в столицата. От парламентарните формации единствено “Възраждане” и “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ) оповестиха свои номинации.

“Ние сме най-голямата дясна партия и сме длъжни да излъчим най-добрия кандидат, защото до момента не виждаме автентична силна дясна кандидатура, която да може да предложи на софиянци решенията, от които те имат нужда”, каза Георгиев.

София се управлява през последните 17 години от ГЕРБ. Настоящата кметица от партията Йорданка Фандъкова обаче вече заяви, че няма да участва в предстоящия вот.

По думите на Георгиев новият избраник на ГЕРБ за поста ще бъде оповестен през септември, тъй като в момента текат “номинационни събрания” и кандидатите са много и с различен профил.

Официално обявените досега претенденти за кметския стол в София са Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ, “Спаси София” и “Екипът на София”, Вили Лилков, номиниран от инициативен комитет, Деян Николов от “Възраждане” и Никола Вапцаров от “Изправи се, БГ”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG