Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Да спрем този вятър на промяната“. ГЕРБ и ДПС ще подобрят живота в Кърджали, смята Борисов


Бойко Борисов (крайният вдясно), Росен Желязков (до него) и Цвета Караянчева (с тъмни очила) на среща със симпатизанти в Кърджали.
Бойко Борисов (крайният вдясно), Росен Желязков (до него) и Цвета Караянчева (с тъмни очила) на среща със симпатизанти в Кърджали.

ГЕРБ приема ДПС за съюзник, а кампанията му е насочена срещу ПП-ДБ. Това става ясно от предизборна среща на ГЕРБ в Кърджали с участието на десетки избиратели.

Ораторите говориха за тригодишен период, в който е имало безвремие или унищожение на България. Това съвпада с броя години, в които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не беше премиер.

Новините идват три месеца след общото управление на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ (ПП-ДБ), към които се присъедини и ДПС в лицето на депутата Делян Пеевски.

Без да назовава изрично ПП-ДБ, Цвета Караянчева от ГЕРБ определи формацията като сбор от „хора които ни вкараха в скандали (…) и в кризи – политическа, икономическа, енергийна, бежанска криза“. Тя добави, че тези хора са искали „да обсебят службите“.

В действителност енергийната криза беше избегната от кабинета „Петков“, бежанска криза няма, а службите, чиито началници се сменят само със съгласие на президента, не бяха реформирани заради съпротивата на ГЕРБ и ДПС.

Цвета Караянчева от 12 години е депутат на ГЕРБ от Кърджали. Тя каза: „време е да натиснем паник бутона и да спрем този вятър на промяната, който ще унищожи България“.

Бойко Борисов призова присъстващите да критикуват опонентите, но не и да използват обидни думи. Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който сега е водач на листата на ГЕРБ за изборите в Европейския парламент, обеща да не казва „с тези никога“, защото хората очакват обединение, а не разделение.

„Аз съм сигурен, като видях и водача на ДПС [в Кърджали – Делян Пеевски], като гледам и нашия водач [Цвета Караянчева], спокойно мога да кажа че Кърджали ще има околовръстно, ще има и спортна зала“. Думите му бяха посрещнати с викове „браво“. Ще направим всичко възможно там, където са кметове на ГЕРБ, кметове на ДПС, хората да се чувстват еднакво добре“, добави Борисов.

На 9 юни в България ще се проведат редовни избори за Европейския парламент и извънредни избори за национален парламент. Социологическите данни сочат, че засега ГЕРБ е първа политическа сила.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG