Връзки за достъпност

Извънредни новини

Хекимян похвали управлението на Фандъкова в София


Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян определи управлението на града от настоящата кметица Йорданка Фандъкова като "успешно". Той каза това пред БНТ в четвъртък в първото си интервю след обявяването на номинацията му в понеделник.

Два дни преди от ГЕРБ да съобщят името му, Хекимян напусна бТВ, където беше шеф на новините и актуалните предавания. Впоследствие от телевизията казаха, че въвеждат мерки с цел да "защитят името и репутацията" си и да следят за обективността на новинарското отразяване по време на предизборната кампания.

В четвъртък в първото си медийно интервю като кандидат на ГЕРБ бившият журналист каза, че негов основен приоритет ще бъде "спазването на стандартите" в София. По думите му това ще включва както извършването на ремонти, така и проблемите с пътната безопасност и всички останали въпроси на града.

Същевременно Хекимян каза, че наследството на настоящия кмет Йорданка Фандъкова, включително практиката да се правят многократни "ремонти на ремонтите", няма да му тежи.

"Смятам, че г-жа Фандъкова е успешен кмет", каза Хекимян.

"Фокусирането върху няколко наистина ключови ремонта в София ни правят слепи за всичко останало, което се е случило, а то не е лошо", добави той.

Хекимян коментира и критиките към него за бързия му скок от журналистиката към политиката. По-рано лидерката на БСП Корнелия Нинова попита дали той не е бил "къртицата" на Бойко Борисов в бТВ.

Хекимян определи думата като "обидна", като каза, че няма притеснения в моралния си компас и както преди, така и сега отношенията му с Борисов са само "професионални".

До издигането на Хекимян се стигна, след като в събота той изненадващо напусна поста директор на новините на бТВ. Тогава се заговори, че той ще е кандидатът на ГЕРБ за кметското място, след като медията съобщи, че той поема в друга професионална посока.

Миналата седмица Борисов отказа да каже името на претендента, който беше обявен в последния момент. Тогава Борисов каза единствено, че "ще ви хареса, нестандартно решение е".

Местните избори предстоят на 29 октомври. София се управлява от ГЕРБ вече 18 години, като от 2005 г. до 2009 г. кмет беше лидерът на партията Бойко Борисов, а след това - Йорданка Фандъкова.

От Стара Загора, през бТВ до кандидат за кмет на София. Кой е Антон Хекимян
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG