Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ваня Григорова прие номинацията за кандидат-кмет на София на БСП и "Левицата"


Ваня Григорова
Ваня Григорова

Ваня Григорова, номинирана от БСП-София и "Левицата" за кандидат за кмет на столицата, потвърди официално кандидатурата си в петък.

Григорова е икономически съветник на синдикалното сдружение Конфедерация на труда „Подкрепа“.

"Приемам номинацията за кмет на София, разговорите за която се провеждат от няколко месеца", каза Григорова на пресконференция с участието на представители на „Левицата!“ и БСП-София.

"Целта е първо да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението", каза тя. "Другата причина, поради която се съгласих да приема това предизвикателство, е фактът, че от 33 години София се управлява от десни партии".

Григорова посочи, че мотото на коалицията, която трябва да се формира, е „София за всички“. На пресконференцията беше представен „Манифест за един демократичен град“, подписан от Григорова.

Според информацията на личния сайт на Григорова тя е завършила в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Председателка е на Сдружение „Солидарна България“. Също така е национален координатор за България на Европейската гражданска инициатива срещу трансатлантическите търговски споразумения – TTIP и CETA между страните от Европейския съюз и САЩ и Канада. През 2019 г. е независим кандидат за евродепутат.

Местните избори ще се състоят на 29 октомври. Досега основните претенденти от десницата за кметския пост в София са Васил Терзиев, издигнат от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и Вили Лилков, издигнат от инициативен комитет. ГЕРБ каза, че ще съобщи кандидата си през септември. По-рано през юли "Възраждане" номинира икономиста Деян Николов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG