Връзки за достъпност

Извънредни новини

Три минути: Субсидията – убита, плажовете – празни, джазът – в Южния парк


Депутатите драстично намалиха партийната субсидия и позволиха на бизнеса на финансира без лимит партиите.
Депутатите драстично намалиха партийната субсидия и позволиха на бизнеса на финансира без лимит партиите.

Добро утро,

Ето основните теми от последното денонощие:

  • Бизнесът навлиза в партиите
  • Шефът на затворите засега оцелява
  • Днес СЕМ ще избере шефа на БНТ

Почтени бизнесмени, но също и перачи на пари, трафиканти, бели якички... Човек си спомня за всички тях едновременно, като погледне новия закон, гласуван от парламента. Той драстично намалява държавната субсидия за партиите, но им позволява да получават пари от бизнеса. Без лимит на парите и без адекватни проверки на произхода им. Следим темата.

Затворите, бащата-убиец, БНТ

Сигурно помните, че министърът на правосъдието Данаил Кирилов обяви предстоящото уволнение на шефа на затворите Васил Миладинов. Мотиви нямаше. В четвъртък мотиви пак нямаше, но започна един оплетен обяснителен режим.

Бащата, който уби 5-годишното си дете, като го хвърли от мост близо до Габрово, направи пълни самопризнания. Той каза, че му е било трудно да се грижи за детето. Майката е напуснала по-рано семейството, защото е била подлагана на тормоз в продължение на 8 години. Но не е подавала сигнал.

Приключи изслушването на кандидатите за поста на генералния директор на БНТ. Идеите на Сашо Диков можете да проследите тук, а тези на Емил Кошлуков са тук. Днес ще бъде оповестен победителят.

Ако досега не сте вярвали на снимките с празните плажове в Слънчев бряг, можете да хвърлите едно око на галерията на „Хоризонт“ на БНР – шезлонги на плажа, ресторанти, кафенета – всичко е празно. Този род твърдения и публикации бяха определени от министър Ангелкова като негативна кампания срещу морския туризъм, пише „Клуб Z“.

„Лошарик“, тайнствената подводница

Пламналата руска подводницата, където намериха смъртта си 14 души, се оказа свръх секретен проект. Западни експерти смятат, че тя е конструирана за да следи комуникационните кабели между Америка и Европа и в случай на конфликт да ги унишожи.

„Да се откажем от архаичните идеи на Студената война“, каза в Италия руският президент Путин и призова за нов диалог със Запада. Путин е в Рим за среща с папа Франциск и италианския премиер Джузепе Конте.

И няколко препоръки

Ако се притеснявате, че ще ви глобят заради палатка на плажа, да знаете, че нямат право. Теодора Бързакова провери: през това лято никой не може да бъде глобен. Вижте защо.

Почитатели на Майкъл Джексън съдят двама участници във филма „Напускайки Невърленд“ заради това, че са опетнили името на певеца. В документалния филм на НВО двамата твърдят, че Майкъл Джексън е извършил сексуално посегателство срещу тях.

Ако сте в София: днес в Южния парк започва фестивалът A to Jazz. Всеки ден от 18 часа започват на кръгъл час да свирят различни групи. В 20 часа вечерта днес ще свири Теодосий Спасов.

  • 16x9 Image

    Татяна Ваксберг

    Татяна Ваксберг е главна редакторка на Софийското бюро на Радио Свободна Европа от 2018 година. Работила е в БНТ, Радио Свободна Европа, Радио Свобода, Дойче веле и Le Courrier des Balkans. Била е кореспондентка в Хага и Вашингтон. 

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG