Връзки за достъпност

Извънредни новини

685 заразени с COVID-19 в България. Смъртните случаи станаха 32


Според щаба ниските нива на новозаболели не могат да очертаят тенденция, тъй като се очакват резултатите от голям брой тестове
Според щаба ниските нива на новозаболели не могат да очертаят тенденция, тъй като се очакват резултатите от голям брой тестове

685 са потвърдените случаи на COVID-19 в България. За понеделник са отчетени 9 нови случая на заразени. В рамките на деня е починал и мъж от Пещера, с което смъртните случаи у нас са вече 32.

България обяви извънредно положение заради COVID-19 на 13 март. Затворени са всички училища, университети, детски градини и нехранителните магазини в големите търговски центрове. Наложена е глоба за разходки в парковете и градините. Носенето на маски е задължително. Тук можете да следите развитието на ситуацията в България.

Починалият мъж е на 43 години с потвърден COVID-19 и е страдал от диабет и артериална хипертония. Той е издъхнал в областната болница в Пазарджик.

Във вторник ще бъдат оповестени резултатите от две масови изследвания за коронавирус в Банско и Добринище, както и на завърнали се от мисия български моряци. Това съобщи председателят на националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски по време на сутрешния брифинг.

Въпреки, че данните за предходното денонощие показваха 7 нови случаи на заразени от щаба подчертаха, че не бива да се търси тенденция за спад, тъй като се очакват резултатите от повече от 400 теста.

Активните случаи на 583 са активните случаи в България. 230 са настанените в болница, а 31 от тях са интубирани.

През предходното денонощие са регистрирани и 3 нови случая на излекувани пациенти, с което общият им брой достигна 71 човека.

На журналистически въпрос по време на сутрешния брифинг какви действия ще бъдат предприети, след като в църквите продължават да раздават причастие с обща лъжичка, въпреки че от Светия Синод обявиха, че това няма да се случва, проф. Мутафчийски отговори, че „не можем да коментираме какво се случва в самата църква“. Въпреки това от щаба за пореден път отправиха апел към гражданите да не ходят в църквите. В неделя подобен апел отправиха и някои от директорите на най-големите болници в страната.

От щаба съобщиха още и за две български фирми - „Интръст“ и „Градус“, които са разменили 32 тона храна с Обединените арабски емирства, а в замяна са получили 15 тона медицински консумативи, които са предоставени на българската държава.

По света заразените вече са над 1 милион и 850 хиляди души, като над половин милион от тях са регистрирани в САЩ.

Ако търсите или предлагате помощ, тук можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG