Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бизнесменът Ивайло Пенчев оцеля при катастрофа с частния си самолет


Болница "Пирогов"
Болница "Пирогов"

Бизнесменът Ивайло Пенчев оцеля при катастрофа с личния си самолет край Елин Пелин в събота.

Засега няма опасност за живота на Пенчев, който е пилотирал едномоторната машина Skyleader 600. Това съобщи за БТА директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов, където е откаран пострадалият. По думите му Пенчев е контактен и адекватен. Предстоят допълнителни изследвания, като ще бъде направен скенер на цялото тяло. Пострадалият ще остане под лекарско наблюдение.

Проф. Балтов каза, че при приемането му в болницата Пенчев му е съобщил, че е загубил височина на самолета при заход за кацане на летище "Лесново". Инцидентът е станал в събота по обед.

Пенчев е съосновател и изпълнителен директор на „Уолтопия“ – най-голямата компания за изкуствени катерачни стени в света.

В началото на епидемията от коронавирус Пенчев обяви, че ще даде 222 хил. лв на Александровска болница в София за купуване на апарати за обдишване на пациенти с COVID-19. Той постави като условие помощта да бъде оказана с предимство на негов служител пред останалите пациенти, ако се наложи. Болницата върна парите, а бизнесменът обяви, че ги е предал на неназовани частни лечебни заведения, които са ги приели с благодарност.

България е в извънредно положение от 13 март. Досега са потвърдени 1911 души с инфекцията от коронавирус. 420 са в болница, 88 са починалите. Развитието на епидемията по дни можете да проследите тук.

Ако търсите или предлагате помощ, можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG