Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кантарджиев: "Може да се похвалим с добрите резултати, но не бива на брега на Дунава да се удавим"


С прожекцията на филма "Диви и Щастливи" в събота вечер стартира първото Автокино във Враца
С прожекцията на филма "Диви и Щастливи" в събота вечер стартира първото Автокино във Враца

Потвърдените случаи на коронавирус в България са 2174, от които 1497 са активни. Излекувани са напълно 573 души. Това съобщи в събота проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Нaционалния оперативен щаб на редовен сутрешен брифинг в Министерски съвет.

Новите положителни случаи са 37, като от тях 10 са настанени в болница. За последното денонощие са починали трима души. Според данните на щаба 233 лекари, сестри и санитари са с положителни проби за коронавирус инфекция. Изследваните за денонощие са 1161, а от началото на епидемията са 64 480.

"Не е вярно че насаждаме страх, казвали сме само истината", коментира проф. Кантарджиев. Той добави, че трябва да използваме добрите резултати и мерките да се разхлабват постепенно, при направен анализ.

"Може да се похвалим с добрите резултати, но не бива на брега на Дунава да се удавим", добави той в края на брифинга.

Първите случаи на COVID-19 в България бяха потвърдени на 8 март. Развитието на ситуацията по дни в страната можете да следите тук.

Село Ясеновец в област Разград е поставено под карантина, защото е ново огнище на зараза. В него живеят около 2200 души. До момента от 14 потвърдените случаи на коронавирус в областта, 9 са от селото, сред тях е и 4-месечно бебе. Вчера е имало 4 нови случая, а от заразените четирима са в болница.

По света общо 213 държави и територии са засегнати от пандемията от COVID-19. Потвърдените случаи в световен мащаб са над 4, 5 милиона, а смъртните случаи са около 308 хиляди. Можете да следите числата на тази карта в реално време.

Ако търсите или предлагате помощ, можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG