Връзки за достъпност

Извънредни новини

За втори пореден ден излекуваните от COVID-19 са повече от новорегистрираните заболели


За втори ден излекуваните са повече от новозаразените, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Излекувани са нови 38 пациенти. Те са с отрицателен PCR тест и липса на клинична симптоматика за респираторно заболяване. Новооткритите случаи на Covid-19 за последното денонощие са 33. Така хората с потвърден COVID-19 стават общо 2292.

Първият случай на коронавирус в България беше доказан на 8 март. Страната беше в извънредно положение от 13 март до 13 май, а в момента се намира в извънредна епидемична обстановка, в която ограничителни мерки за работа и движение са налагат със заповеди на Министерството на здравеопазването.Тук можете да следите всички най-важни факти и дати.

В болници към настоящия момент се намират 285 пациенти с положителна проба за коронавирусна инфекция, от които 33 са в интензивни отделения.

От новооткритите заболели най-много са в София -12. Останалите са в Плевен, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен, Ямбол и Враца. Димов съобщи за заразено 13-годишно дете и двама медици от Враца и Плевен.

4 души са загубили битката с болестта през последния ден. Общият брой на починалите с Covid-19 е 116.

Ограниченията в ямболския квартал "Райна Княгиня",който беше затворен заради големия брой заболели там, вече са вдигнати.

В същото време стана ясно, че пътуванията до Гърция, за които няма да се налага прилагане на карантина, ще бъдат възможни от 15 юни, а до Сърбия от 1 юни. Това съобщи пред бТВ министърът на транспорта Росен Желязков като допълни, че влизането в двете държави ще става след попълване на декларация.

По света общият брой на случаите е приблизително 5 000 000. Оздравелите, след прекаран COVID-19 са вече близо 1 700 000 души, а смъртните случаи са над 323 000.

На Балканите няма промяна в съобщаваните през последните седмици тенденция, каза доц. Димов.

Ако търсите или предлагате помощ, можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG