Връзки за достъпност

Извънредни новини

Излекуваните за последните 24 часа са двойно повече от новите случаи на COVID-19 в България


Полетите между България и Гърция се подновяват от сряда, след като правителството в Атина облекчи наложените в страната мерки
Полетите между България и Гърция се подновяват от сряда, след като правителството в Атина облекчи наложените в страната мерки

За последното денонощие излекуваните пациенти, които са били доказано заразени с COVID-19, са почти два пъти повече от новооткритите случаи. За последните 24 часа 32 души се водят напълно възстановени, докато едва 17 от направените 1557 теста са били положителни за коронавирус, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов в сряда сутринта.

Към момента общият брой на заболелите в страната е 2460, а излекуваните са 912. За последното денонощие са констатирани 3 нови смъртни случая, с което броят на починалите достигна 133 души.

Междувременно Гърция започна поетапно отваряне на въздушните си граници, с което се подновяват и полетите от и за България, съобщи БНТ. В южната ни съседка все още важи 14-дневна задължителна карантина за пътниците, пристигащи от чужбина. Очаква се тази мярка да бъде премахната през юни, но все още няма официално потвърждение. Във вторник в страната официално разрешиха отварянето на кафенета, барове и ресторанти, както и пътуванията до всички гръцки острови.

В същото време ​здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която разреши културните събития на открито и на закрито при спазване на задължителните противоепидемични мерки за дезинфекция и спазване на дистанция между хората.

България обяви извънредно положение на 13 март заради епидемията от COVID-19. От 13 май извънредното положение беше заменено с извънредна епидемична обстановка, а много от ограничителните мерки вече са смекчени или напълно премахнати.

В световен мащаб заразените от коронавируса са над 5.4 млн. души, починаха повече от 345 000, а оздравелите са над 2.1 милиона. Сред най-тежко засегнатите страни остават САЩ и Русия, а вирусът продължава да се разпространява с бързи темпове в Южна Америка.

Ако търсите или предлагате помощ, можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG