Връзки за достъпност

Извънредни новини

Новите случаи на COVID-19 в България са 330 - най-много за ден от началото на епидемията


Носенето на маски е задължително в градския транспорт
Носенето на маски е задължително в градския транспорт

Нови 330 случая на COVID-19 са доказани в България през последното денонощие при направени 3686 PCR теста, съобщи Министерството на здравеопазването. Това е най-високият брой нови случаи за 24 часа от началото на епидемията в България.

Най-много са новите случаи в София град – 140, и в Пловдив – 42.

От началото на епидемията в България през март са регистрирани общо 6672 случая на коронавирусна инфекция. От тях 3181 са активни към момента. В болница са настанени 525 пациенти, 28 от тях се лекуват в интензивни отделения и клиники.

Излекуваните за последното денонощие са 63, като така общият им брой достигна 3229.

За последното денонощие са регистрирани нови 3 смъртни случая, с които починалите от началото на епидемията станаха 262.

Открити са 14 нови случая на COVID-19 при медици. От тях четирима са лекари, шест са медицински сестри, един е санитар и трима са друг медицински персонал. Общият брой доказано заразени медицински служители от март насам е 490.

В четвъртък беше съобщено и за случай на заболял български военен от контингента в Афганистан. Пациентът е бил интубиран и ще бъде докаран със самолет в София за лечение, съобщи БНР.

Първите случаи на коронавирус в Българя бяха установени на 8 март. На 13 март беше обявено извънредно положение. След 15 май то беше заменено от извънредна епидемична обстановка, която е в сила и в момента и ще продължи до 31 юли.

В четвъртък властите в България обявиха, че връщат част от противоепидемичните мерки. От полунощ на 10 юли е забранено посещението на нощни клубове, барове и дискотеки на закрито, а всички колективни и индивидуални спортни занимания на открито и закрито ще се провеждат без публика.

Връща се и забраната за провеждане на групови празненства с присъствие на над 30 души като е позволено да се организират сватби, балове и кръщенета, но до 30 души и при спазване на дистанция от 1.5 м между хората

По света доказаните случаи са общо близо 12,3 милиона. Най-тежко засегнатите държави са САЩ с над 3,1 милиона случая от началото на пандемията, Бразилия с над 1,75 милиона случая, Индия с близо 793 хиляди, Русия с над 707 хиляди и Перу с 316 хиляди. Починалите със заболяването по света са 555 хиляди, а оздравелите са 6,75 милиона.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG