Връзки за достъпност

Извънредни новини

Приключи разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков


Обвиняемият Кристиан Николов часове след ареста си малко след фаталната катастрофа
Обвиняемият Кристиан Николов часове след ареста си малко след фаталната катастрофа

Софийската градска прокуратура е приключила разследването на катастрофата, при която на 19 април в София загина известният телевизионен журналист Милен Цветков. Обвиняем по делото е 22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с висока скорост отзад колата на водещия, докато той изчакваше на червен светофар на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрик Ибсен“.

Младият мъж беше обвинен за умишлено причиняване на катастрофата, при която загина Цветков. Става дума за т.нар. евентуален умисъл, при който извършителят съзнава, че може да причини вреди или щети на някого с поведението си, но въпреки това извършва нещо забранено от закона.

Според доказателствата по делото в момента на сблъсъка Николов е управлявал „Ауди Q7“ с превишена скорост от 99 км/ч, не е направил опит да намали скоростта, въпреки червения светофар и в кръвта му са установени три наркотични вещества – амфетамин, кокаин и марихуана. Вече са готови всички назначени по делото експертизи и предстои събраните материали да бъдат предявени на защитата на обвиняемия и на пострадалите, допълват от държавното обвинение.

Обвинение по случая беше повдигнато и на майката на младия шофьор Десислава Пешева-Николова за това, че е предоставила на сина си джипа на фирмата си „Ауди Q7“. Двамата спътници на шофьора пък бяха привлечени към наказателна отговорност за лъжесвидетелстване.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG