Връзки за достъпност

Извънредни новини

Броят на настанените в болница заради COVID-19 намалява


Броят на настанените в болница, заразени с коронавирус, през последното денонощие продължава да намалява. Само за 24 часа те са намалели с 365, а в сравнение с понеделник са със 709 по-малко. Броят на излекуваните за седмица обаче е спаднал с 14%. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Общо хоспитализирани са 6535 човека, от които 536 са в интензивно отделение. През последното денонощие са излекувани 2894 души, с което общият брой на излекуваните става 96 622. Починалите през последното денонощие са 157, с което общият брой на смъртните случаи става 6496.

Новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие са 1739 при направени 6190 PCR теста. С това потвърдените случаи стават общо 190 027, от които 86 909 са активни.

Развитието на епидемията в България може да следите тук. Как се разпространява коронавирусът по света, следете в реално време в интерактивната карта.

На 18 декември в България влязаха в сила електронните рецепти, но не всички аптеки са готови за тази стъпка, информира БНР. Изписаните от личния лекар медикаменти могат бъдат получени от пациентите, след като продиктуват на фармацевта ЕГН и дата на издаване на рецептата, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева. На този етап ще продължи издаването на рецепти и на хартия.

В четвъртък здравният министър Костадин Ангелов каза, че противоепидемичните мерки започват да дават резултати в България, но те все още са недостатъчни и затова ще продължат да действат до края на януари догодина.

Изключение са училищата, които ще отворят на 4 януари за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и яслите, както и кината, галериите и музеите, които могат да заработят при 30% капацитет, подобно на театрите.

Поне до 31 януари 2021 г. остава в сила забраната да работят нощните заведения, игралните зали, ресторантите, спортните зали и моловете, както и да се провеждат конференции, събития и конгреси.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG