Връзки за достъпност

Извънредни новини

Туитър няма да възстанови акаунта на Тръмп, дори пак да се кандидатира за президент


Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Социалната мрежа Туитър няма да възстанови акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп, дори пак да се кандидатира за Белия дом. Това обяви финансовият директор на компанията Нед Сегал, цитиран от БТА.

През януари най-големите социални мрежи блокираха за постоянно достъпа на Тръмп до платформите си заради системни нарушения на политиките им, включително подстрекаване към насилие. Ограничаването на активността му в Туитър и Фейсбук стана факт часове след щурма на група негови поддръжници в сградата на Конгреса на САЩ.

"Според нашите правила, когато някой е с премахнат акаунт от платформата, той си остава с премахнат акаунт, без значение дали е коментатор, финансов директор или бивш или настоящ политически ръководител", заяви Нед Сегал пред телевизия Си Ен Би Си. По думите му Тръмп е получил забраната, докато е бил действащ президент и за компанията е без значение "дали някой политически ръководител е действащ или не".

След нахлуването на привърженици на Тръмп в Капитолия, Туитър първо замрази, а след това премахна акаунта на Доналд Тръмп, който имаше 88 млн. абонати. Мрежата премахна и множество радикални акаунти, които подкрепяха бившия президент.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG