Връзки за достъпност

Извънредни новини

Привърженици на Навални остават под домашен арест още три месеца


Снимка на Навални от 15 март, публикувана в Туитър.
Снимка на Навални от 15 март, публикувана в Туитър.

Няколко привърженици на Алексей Навални, сред които и брат му Олег, ще останат под домашен арест още три месеца, постанови съд в Москва. Съдът удължи до 23 юни и срока на присъдите срещу адвокатката на Навални - Любов Собол, и неговата лекуващата лекарка, които трябваше да бъдат освободени в петък, предаде ДПА.

Присъдите на няколко други съмишленици на Навални, сред които неговата говорителка, също бяха удължени с три месеца.

Общо десетима души от близкото обкръжение на Навални бяха наказани по обвинения, че по време на протестна акция на 23 януари са нарушили противоепидемичните мерки. По това време в цяла Русия се проведоха масови демонстрации. Протестиращите настояваха за освобождаването на руския опозиционен лидер Алексей Навални

Къде са хората, арестувани в Русия заради протестите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

Навални беше задържан на летището в Москва през януари, веднага след завръщането му от Германия, където се лекуваше след отравяне с вещество от семейството на Новичок. Най-известният критик на Путин беше осъден на ефективно лишаване от свобода по старо дело с условна присъда и трябва да излежи 2 и половина години в колония с общ режим.

Европейският съюз и САЩ наложиха санкции на руски държавни служители заради ареста и присъдите срещу опозиционера.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG