Връзки за достъпност

Извънредни новини

Природозащитници създадоха приложение за подаване на сигнали за незаконни дейности в горите


Снимката е илюстративна.

Български природозащитни организации създадоха приложение за подаване на сигнали за незаконни дейности в горите, съобщи БНР.

Приложението ''Защити гората'' е създадено съвместно с Изпълнителната агенция по горите и организациите Гората.бг и Природен.бг. По думите на Никола Рахнев, създател на Гората.бг, сигналите на граждани отиват директно в Изпълнителната агенция по горите.


''Защити гората'' представлява едно много лесно решение, с което всеки човек с мобилен телефон в ръка се превръща в единица, която може да контролира всичко, случващо се в горите в България", казва той в ефира на Националното радио.

Целта на приложението е ''да се борим с незаконната, а и със "законната", но неправилна сеч на горите в България", пише Рахнев, цитиран от БНР.

През 2011 г. Рахнев създава и инициативата "Гората.бг", с която помага за засаждането на 622 000 фиданки в различни краища на България.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG