Връзки за достъпност

Извънредни новини

ЦИК отказа регистрация за изборите на партията на Васил Божков


Преди година Божков обяви създаването на партия "Българско лято"
Преди година Божков обяви създаването на партия "Българско лято"

Централната избирателна комисия (ЦИК) е отказала регистрация за парламентарните избори на партия “Гражданска платформа българско лято”.

Според решението на ЦИК към заявлението не е приложено удостоверение за актуална банкова сметка съгласно изискванията на Изборния кодекс. Решението подлежи на обжалване.

В средата на юни миналата година укриващият се в Дубай Васил Божков обяви във Фейсбук, че политическият му проект ще се нарича "Българско лято". Тогава хазартният бос, срещу когото специализираната прокуратура повдигна общо 18 задочни обвинения, заяви своето намерение да влезе в политиката.

През юни САЩ наложиха санкции на Божков по закона "Магнитски" заради корупция. Санкционирани са и дружествата, притежавани или контролирани от Божков, сред които е и партията „Българско лято“.

На изборите на 11 юли “Българско лято” получи под два процента от гласовете на избирателите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG