Връзки за достъпност

Извънредни новини

НА ЖИВО Кога словото на омразата преминава в насилие


Кога словото на омразата се превръща в насилие? Този въпрос отново е на дневен ред, след като кандидат за президент нахлу заедно със свои последователи в клуб на ЛГБТ общността.

Отделни политици и политически формации в България осъдиха остро действията на Боян Станков-Расате. Западни посланици също разпространиха свои позиции срещу нападението на националистите над Рейнбоу Хъб (Rainbow Hub).

Нападателите са нанесли материални щети на клуба. Глория Филипова от клуба разказа пред Свободна Европа, че не за първи път са заплашвани и нападани, но за първи път се стига и до физическо насилие.

В понеделник главният прокурор Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на Боян Станков, от който той се ползва като кандидат за президент. Централната избирателна комисия (ЦИК) уважи искането.

Николета Габровска от фондация “Сингъл Степ” (Single Step), чиято мисия е да предоставя подкрепа за млади хора с различна сексуална ориентация и полова идентичност, медийният експерт и юрист Нели Огнянова и евродепутатът Радан Кънев гостуват в Студио България на Свободна Европа. С водещ Полина Паунова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG