Връзки за достъпност

Извънредни новини

9 години затвор за шофьора, отнел живота на Милен Цветков


Кристиян Николов причини катастрофата довела до смъртта на Милен Цветков
Кристиян Николов причини катастрофата довела до смъртта на Милен Цветков

9 години лишаване от свобода за Кристиян Николов, който предизвика катастрофата през април 2020 г., при която загина журналистът Милен Цветков катастрофата. Обвиняемият е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост, но беше оправдан по обвинението, че е действал умишлено. Това постанови Софийския градски съд.

Николов няма да има право да управлява МПС в продължение на 10 години.

От обвинението твърдяха, че Николов съзнателно се е качил в автомобил, с което е застрашил живота и здравето на граждани, докато е шофирал с наличие на три вида наркотици в кръвта си и с превишена скорост.

Във финалните си пледоарии по делото от прокуратурата посочиха, че освен 15 г. затвор Николов трябва да бъде наказан и с лишаване от право да управлява моторни превозни средства. Според държавното обвинение има смекчаващи вината обстоятелства, които трябва да бъдат отчетени - той е млад, неосъждан и е направил опит да помогне на пострадалия веднага след катастрофата.

Присъдата може да бъде обжалвана, а засега Николов остава с под домашен арест.

СГС даде ход на делото срещу Николов през февруари 2021 г., почти година след инцидента, при който младият мъж блъсна с висока скорост отзад колата на Цветков, докато той изчакваше на червен светофар на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрик Ибсен“. Разследването на случая установи, че ударът е станал със скорост от 99 км/ч, както и че в кръвта на Николов са открити три наркотични вещества – амфетамин, кокаин и марихуана.

През септември 2021 г. Николов беше пуснат под домашен арест.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG