Връзки за достъпност

Извънредни новини

Втори министър от ИТН подаде оставка. Кирил Петков няма да бърза с "персоналните промени"


Радостин Василев
Радостин Василев

Министърът на спорта Радостин Василев е подал оставка, съобщиха “Дневник” и бТВ. Той е вторият член на Министерския съвет от квотата на “Има такъв народ” (ИТН), който се оттегли от поста си. Преди това оставка подаде вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Това се случи, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов каза, че ще оттегли партията си от управляващата коалиция и ще “изтегли” министрите си от кабинета.

В правителството има четирима министри от квотата на ИТН - регионалният министър Гроздан Караджов, министърът на спорта Радостин Василев, министърката на външните работи Теодора Генчовска и министърът на енергетиката Александър Николов.

До момента Генчовска и Николов не са съобщили дали ще подадат оставки. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов твърди, че те също ще се оттеглят.

За да бъдат приети оставките, премиерът Кирил Петков трябва да ги внесе в Народното събрание, което да ги гласува. Началничката на кабинета му Лена Бориславова каза пред в. “24 часа”, че Петков няма да бърза да внася оставките в парламента.

“Нямаме план да форсираме на всяка цена персонални промени в кабинета”, каза Бориславова.

Коалиционното правителство на Кирил Петков управлява от шест месеца.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG