Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Знаят кой съм". Тръмп отказа участие в дебатите за номинацията за президент на републиканците


Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп отказа да вземе участие в дебатите за номинация на кандидат за президент на Републиканската партия. Това написа той в социалните мрежи.

В САЩ предстоят президентски избори през ноември 2024 г. Двете големи партии – Републиканската и Демократическата провеждат серия от дебати и вътрешни избори за номинацията си за президент, които започват повече от година преди вота.

„Обществото знае кои съм аз и колко беше успешен мандатът ми“, написа 77-годишният Тръмп. Той оправда решението си с резултатите от проучванията, според които бившият президент има огромна преднина пред опонентите си за номинацията за кандидат на републиканците.

Първият дебат между основните кандидати на партията ще се проведе в сряда, а гласуванията започват през януари 2024 г.

Тръмп беше президент на САЩ между 2017 и 2021 г. В последните месеци той получи множество обвинения за различни престъпления, сред които купуване на мълчанието на порноактриса, незаконно изнасяне на поверителни документи от Белия дом, след изтичане на президентския му мандат, както и предполагаеми незаконни опити да обърнат резултатите от президентските избори през 2020 г.

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън вече обяви, че отново ще бъде кандидат за президент и на изборите след година.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG