Връзки за достъпност

Извънредни новини

ДПС няма да издига и няма да подкрепя кандидат на друга партия за кмет на София


От дясно наляво: Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ., депутатът Делян Пеевски и пиарката Велислава Кръстева, 25 септември 2023 г.
От дясно наляво: Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ., депутатът Делян Пеевски и пиарката Велислава Кръстева, 25 септември 2023 г.

ДПС няма да издигне кандидат за кмет на София и няма да подкрепи в София никого, дори и на балотажа. Това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

В момента партията подкрепя правителството на "Продължаваме промяната - Демократична България", което управлява с подкрепата на ГЕРБ и мнозинството в парламента.

ДБС нямаше кандидат за кметското място в София и на предишните местни избори през 2019 г., когато спечели за четвърти мандат издигнатата от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Сега местните изборите предстоят на 29 октомври, във вторник изтича срокът за регистрация на кметовете и кандидатските листи в Общинските избирателни комисии.

В понеделник ГЕРБ обяви кандидата си за поста в София - журналиста Антон Хекимян.

Другите кандидати за кмет на столицата са Васил Терзиев, издигнат от "Продължаваме промяната -Демократична България" и "Спаси София", Ваня Григорова, издигната от БСП и "Левицата", Вили Лилков, подкрепен от "Синя коалиция", Деян Николов, издигнат от "Възраждане" и Ивайло Вълчев - от "Има такъв народ".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG